Merhaba,
Daha önce Admob üzerine çeşitli değerlendirmelerimin olduğu bir yazı yazmıştım. Orada Admob vb. reklam networklerinden para kazanabilmek için uygulamnın aktif kullanım oranının yüksek olması gibi bir gereklilik ortaya çıkıyordu. Bu defa ise geleneksel reklam yöntemlerinin aksine “push notifications” ve “icon ads” gibi daha agresif reklam politikalarını kullanarak adından söz ettiren AirPush ile ilgili bir değerlendirme yapmaya çalışacağım.
Neden Air Push ?
- AirPush SDK’sını uygulamanıza eklemeniz çok kolay. Düzgün bir şekilde dökümante edilmiş bir kütüphaneleri var ve sadece birkaç satır kodla istediğiniz uygulamaya reklam ekleyebiliyorsunuz.
- Yüksek CPM değerleri. Admob da eCPM değerleri $0.03 – $0.05 aralığındayken AirPush’da $1.00 – $3.00 aralığında. Bu da daha az reklam görüntülemeyle daha yüksek kazanç demek oluyor.
- Reklam ayarlarını web arayüzünden değiştirebilme. Admob’da reklam görüntüleme ayarlarında en ufak bir değişiklik yapmak için bile uygulamanızı güncellemeniz gerekmekteydi. Ancak AirPush’da web üzerinden hesabınıza girerek hangi tür reklamları ne sıklıkla göstermek istediğinizi ayarlayabiliyor, istediğiniz zaman değişiklik yapabiliyorsunuz.
Dezavantajları
Öncelikle uygulamanızın Google Play üzerindeki ortalama puanının azalacağını kesinlikle taahhüt edebilirim 🙂 AirPush ilk paragrafta da belirttiğim gibi reklam politikasını agresif bir model üzerine oturtuyor. Kullanıcılarınızın içinde bundan şikayetçi olanlar elbette olacaktır. Aslında kullanıcılara uygulamanızı yüklemelerinin ardından ilk açılışta bu reklam modellerinden bahsediliyor ve kabul etmeleri için bir şartname sunuluyor. İsteyen elbette bunu kabul etmeyebilir ama ben bir çok kullanıcının çıkan bu ekranın ne olduğundan bile haberder olmadığı kanaatindeyim. Tavsiyem kullanıcıların geri dönüşlerine göre dinamik olarak reklam modellerini değiştirerek daha kabul edilebilir bir seviyeye getirmeniz.
Bunun yanında Android 4.1 Jelly Bean sürümü ile isterseniz bildirimleri kapatabiliyorsunuz. Bu şekilde de istemediğiniz reklamların görüntülenmesini engelleyebilirsiniz.
Ve Rakamlar…
Aşağıdaki resimde 15 Eylül – 14 Kasım arasındaki 2 aylık dönem içerisinde AirPush üzerinde artık çok da aktif olmayan iki uygulamam için ortaya çıkan rakamları görebilirsiniz. Yeni çıkardığınız popüler bir uygulama için bu rakamlar çok daha iyi seviyelerde olacaktır.
Tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde günde 1 kez Push reklam gösterimi yapılmıştır. 2 aylık süreçte uygulamalar 10.500 civarı yüklenmiş olup 114.000 civarı da reklam gösterilmiştir. Ortalama CPM $0.9 – $0.96 olup toplam kazanç da $108 dolardır.
Bunun haricinde 2.279 icon ads ise $7 dolar civarı bir gelir sağlamış.
Son olarak iki aylık dönemdeki kazanç grafiğini de ekleyerek yazıma son veriyorum. Daha detaylı bilgilere ihtiyaç duyarsanız maille veya yorum yaparak cevap isteyebilirsiniz…
İyi Çalışmalar.
NOT: Resimlerin büyük hallerini görmek için üzerlerine tıklayabilirsiniz.
Comments
Merhaba bende sizin gibi androide merak sarmis ve yeni yeni uygulama yapabilen cilgin fikirleri olan birisiyim. Uygulamam bitmek uzere size sormak istedigim iki sey var.
1) uygulamalari ilk yayinlarken reklam vermelimiyim?
2) Reklam vereceksemde hangi yollari izlemeliyim?
Simdiden tesekkur ederim…
Merhaba,
Uygulamalarımda sadece deneme amaçlı olarak reklamları yerleştirip ardından kaldırmıştım. Uzun bir süre tamamen reklamsız olarak uygulamalarımı yayınladığım için pek yardımcı olamayacağım. Aşağıdaki linkte bu konularla ilgili daha detaylı bilgi var sanırım. İstersen oradan daha fazla bilgi alabilirsin.
İyi Günler…
Link…
2020 de durum nasıl hocam? Hala airpush kullanıyor musunuz?
Merhaba,
Hayır maalesef Airpush kullanmayı bıraktım.